Dom Jady Pinkett Smith

Amerykańska aktorka Jada Pinkett Smith mieszka w rezydencji za 20 milionów dolarów, która znajduje się w pobliżu Calabasas w górach Santa Monica. Za jej projekt odpowiedzialny jest Stephen Samuelson. Architekt stworzył dla gwiazd i ich dzieci enklawę pełną intymnych pomieszczeń, organicznych form i rękodzieł. Teren, na którym stoi dom jest dosyć trudny topograficznie, dlatego projekt musiał już na początku uwzględniać jego zróżnicowanie. Przy budowie pracowała cała ekipa stolarzy, tynkarzy, kowali, kamieniarzy i tapicerów. Większość realizacji oraz przedmiotów została wykonana ręcznie na miejscu lub na specjalne zamówienie.
Na 25 tys. m2 oprócz standardowych przestrzeni takich jak jadalnia, kuchnia, łazienki czy sypialnie mieszczą się także m.in. prywatne studio nagraniowe, sala bilardowa, kino, pokój do medytacji. Pod sufitami umieszczono sztukaterię i stropy z belek pochodzących ze starych domów. Balustrady wykonano z kutego żelaza a mozaiki na podłodze z kamieni rzecznych. W domu unosi się duch starożytnych kultur. To dzięki kolekcji Smithów, którzy zbierają zabytkowe, antyczne przedmioty pochodzące z Bliskiego Wschodu, Afryki, Azji oraz południowo-zachodniej Ameryki. Vintage przeplata się tu z motywami orientalnymi, indyjskimi tkaninami, zwierzęcymi wzorami i rustykalnymi ozdobami.
Można korzystać z boiska do koszykówki, pola golfowego i wielu innych luksusowych dobrodziejstw.
źródło: luxlux.pl

will-smith-jada-pinkett-dom
will-smith-jada-pinkett-dom-2
will-smith-jada-pinkett-dom-3
will-smith-jada-pinkett-dom-3-b
will-smith-jada-pinkett-dom-4
will-smith-jada-pinkett-dom-5
will-smith-jada-pinkett-dom-6
will-smith-jada-pinkett-dom-7
will-smith-jada-pinkett-dom-8
will-smith-jada-pinkett-dom-9
will-smith-jada-pinkett-dom-10
Źródło zdjęć: archiengineering.com i architecturaldigest.com

Kilka słów z Wikipedii o Jadzie

Jada Pinkett Smith (ur. 18 września 1971 Baltimore, Maryland) – amerykańska aktorka i wokalistka.

Filmografia
2015 Magic Mike XXL jako Rome
2014-2015 Gotham (serial) jako Fish Mooney
2012 Madagaskar 3 (Madagascar 3) jako Gloria, Hipopotamica (głos)
2009-2011 Siostra Hawthorne (serial) jako Christina Hawthorne
2008 Madagaskar 2 (Madagascar 2) jako Gloria, Hipopotamica (głos)
2008 Kobiety (The Women) jako Alex Fisher
2005 Madagaskar (Madagascar) jako Gloria, Hipopotamica (głos)
2004 Zakładnik (Collateral) jako Annie
2003 Tupac: Zmartwychwstanie (Tupac: Resurrection) jako konsultant filmu
2003 Matrix Reaktywacja (The Matrix Reloaded) jako Niobe
2003 Matrix Rewolucje (The Matrix Revolutions) jako Niobe
2001 Ali jako Sonji Roi
2001 Królestwo niebieskie (Kingdom Come) jako Charisse Slocumb
2000 Wykiwani (Bamboozled) jako Sloan Hopkins
1998 Powrót do raju (Return to Paradise) jako M.J. Major
1998 Woo jako Woo
1997 Księżniczka Mononoke (Mononoke-hime) jako Toki (głos)
1997 Blossoms and Veils jako Mary
1997 Krzyk 2 (Scream 2) jako Maureen Evans
1996 Desperatki (Set It Off) jako Stony
1996 Gdyby ściany mogły mówić (If These Walls Could Talk) jako Patti (segment “1996”)
1996 Gruby i chudszy (Nutty Professor, The) jako Profesor Carla Purty
1995 Władca demonów (Demon Knight) jako Jeryline
1994 Niezwykłe lato (Inkwell, The) jako Lauren Kelly
1994 Szalony detektyw (Low Down Dirty Shame, A) jako Peaches Jordan
1994 Magia Miłości (Jason’s Lyric) jako Lyric
1993 Zagrożenie dla społeczeństwa (Menace II Society) jako Ronnie
1990 Moe’s World jako Jada Pinkett
1987-1993 A Different World jako Lena James
źródło: pl.wikipedia.org

(Odwiedzono 269 razy, 1 wizyt dzisiaj)